fredag 24 augusti 2012

Vad vi lärt oss denna veckan...

Vattengruppens lärdomar vecka 34;
Bentag på simningen
Ryggsim
Några har lärt sig simma
Att flyta på simningen
Badvett och båtvett

Hur det ser ut i bikupan och att det man ser heter bihus
Om bina och hur drottningen gör när det är för många i samhället
Att en sexhörning heter hexagon


Nästa vecka vill vi lära oss
Mer om bina t ex hur länge drottningen lever..
Vi önskar också att vi har drama och elevens val

Läxa...

Svaleboskolan Vattens blogg: Idag på badet har vi fått läxa att läsa och kunna vad som står i broschyren "Bad och båtvett" till på torsdag nästa vecka!

torsdag 23 augusti 2012

Svaleboskolan Vattens blogg: Flitiga som bin...

Svaleboskolan Vattens blogg:  Vi har gjort färdigt vår livscykelteckning om bina. Många har arbetat klart med det vi skulle. Några har tränat på ryggsim på badet.Vissa tränade flytning medan andra simmade bröstsim och lärde sig det. Vattnet var varmt och skönt. Proppen gick inne på damernas så att det blev mörkt, men det fixade vi bra.

onsdag 22 augusti 2012

Bi

Vi har varit hos Birger och vi såg på bihus. Han berättade om bina. Vi har smakat på honung i klassrummet. De flesta tyckte att den fasta honungen var godast.

tisdag 21 augusti 2012

Första dagen på badet

Idag har vi haft en fantastisk dag på badet som visade att vi har många duktiga simmare i gruppen. Under eftermiddagen arbetade vi med nya texter om oss själva och några fick möjlighet att prova på fotokunskaperna. Alla fick i läxa att gå in på bloggen hemifrån. Nu är vi nyfikna på hur många kommentarer vi får

måndag 20 augusti 2012

Skolstart!

Äntligen har skolan startat igen efter ett långt härligt sommarlov. Detta läsår tänkte vi skapa en skolblogg där eleverna berättar om vad som händer i skolan under dagarna. All information som gäller för hela klassen kommer också samlas här så att ni lätt kan få del av den. Välkomna alla barn och föräldrar till Svaleboskolan Vattens blogg =)