fredag 16 november 2012

Musik....





På musiken arbetar vi med olika instrumentfamiljer. Vi gör tjusiga affischer som vi har i klassrummet. Idag har Elin spelat piano för oss och Jasmine gitarr. Alla som ville provade sen att spela själva. Visste ni att pianot är ett stränginstrument?

Läsgrupp; Vildhäxa

Det handlar om Clara, Oskar, Isa, Kimera, Mamma, Kahla, Tummpe och Thuja.
Författaren heter Lene Kaaberböl.
Huvudpersonerna är Clara, Isa, Tummpe och Kimera.
                      
Handling
Clara är en vildhäxa men hon måste träna upp sig. Hon blev fångad utav Kimera. Senare kom hon ut ur dimma. Hon hittade tillbaka till Isa med den svarta katten. De skulle ha ett jätte stort vildhäx möte.
Sen gick de till en flicka som var blind hon hette Thuja. Boken verkar bra, läskig och rolig.

torsdag 15 november 2012

Nerver och symmetri


Idag har vi gjort bilder på nerver och symmetribilder det var kul men svårt. Man gjorde så här; man tar ett helt papper sedan tar man vattenfärg och då tar man en pensel, ta mycket färg men inte för mycket. Ta färgen och lägger den på bilden sen ett sugrör och blås.

Om  ni vill göra symmetri bilder ta ett papper vik det på mitten sen målar ni på ena sidan vik det sedan. Det blir fint.    
När man var färdig kunde man arbeta med  symmetri på nätet.


onsdag 14 november 2012

Experiment om känseln

Arbetet med våra sinnen fortsätter!

 Vi experimenterar med vår känsel i händerna. Ena handen i kallt vatten och den andra i varmt. Därefter doppar man båda i ljummet, vad händer? Prova själv så får ni se!

Oscar och Kalle lurar känseln i armen!

Emilia "knäcker ett ägg" som rinner ut på Sarahs huvud... Usch som det känns!

tisdag 13 november 2012

Fritids

Det är roligt att hjälpas åt med I-pads

Ring, ring!

Nerverna skickar signaler till hjärnan via ryggmärgen. Det kallas reflexer när ryggmärgen får musklerna att reagera utan att först skicka signalen vidare till hjärna.(Men hjärnan får alltid veta vad som hänt) Man kan testa och träna upp sin reaktionsförmåga på olika sätt. Här försöker vi dra undan fingrarna så snabbt som möjligt.