fredag 15 mars 2013

Mobiltelefoner

Skolans regler är att ha sin mobiltelefon avstängd i väskan under skoldagen. 

Veckans värdar om vecka 11

Det har varit roligt att ha elevens val. Vi var i olika grupper och gjorde olika saker om tiden för länge sedan. Man fick välja vad man skulle arbeta med. Det man fick välja på var: vulkaner, dinosaurier, liv på land och liv i vattnet. 

Vi har läst Rödluvan på engelskan. Vi har gjort DMD kapitel 8. Det gick jättebra.På matten har vi räknat subtraktion t.ex. 53-19. Rasterna har varit roliga och alla har lekt. Hela veckan har varit perfekt.
AV: Emilia W och Johan.  

onsdag 13 mars 2013

Vulkaner, havsdjur och dinosaurier lockar






Vilket flit och intresse under elevens val! Allra flest var sugna på att forska om och skapa vulkaner. Men även livets utveckling i havet, upp på land och lite dinosaurier väckte intresset.

tisdag 12 mars 2013

Elevensval dag!

I morgon onsdag har vi en elevensval dag. Dagen går i temats tecken men eleverna väljer själv vilket område de vill fördjupa sig i och hur de ska presentera fördjupningen för sina kompisar.

De kan välja mellan  - hur jorden förändras, t.ex. vulkaner
                               - de första encelliga djuren
                               - djuen i havet
                               - amfibiedjur
                               - de första djuren på land
                               - dinosaurier
                               - de första däggdjuren på land

Sedan får de även välja hur det ska presenteras sitt intresseområde. De kan göra väggtidningar, tittskåp, iMovie, föreläsning, skapa i lera, gips eller måla. Deras fantasi sätter gränsen. Målet är att de ska kunna sätta in det som de har forskat om i ett tidsperspektiv i förhållande till vad deras kompisar har valt att arbeta med.