torsdag 14 februari 2013

Vecka 7

Så fort tiden går! Redan dags för sportlov!


Denna veckan har vi haft en lärarstudent hos oss som heter Andreas. Andreas har haft några lektioner, bl a berättat berättelser från Västafrika och spelat på sin kora. Andreas kommer vara hos oss även vecka 9 och 10.




Vi är också glada att hälsa Camilla Strömberg välkommen till vårt arbetslag. Camilla är tillbaka i skolans värld efter sin föräldraledighet och kommer vara både i skolan och på fritids.



I klassen har vi avslutat temat kraft och rörelse genom att titta på filmerna som ligger ute på youtube och ha smågruppsdiskussioner.


I DMD (Den magiska dörren) är de flesta klara med kapitel 5 och där har vi övat på att skriva dialoger med talstreck och kolon.


I matte har vi arbetat med kunna läsa ut vilket räknesätt som behövs i olika uppgifter. Framöver kommer vi att repetera olika områden, för att vara laddade inför nationella proven som ligger under vecka 11-20. Nationella proven är i matematik och i svenska. De har tidigare bestått av ett antal olika delprov i varje ämne och man brukar göra ca ett per vecka i respektive ämne.


Nu önskar vi er ett härligt, skönt sportlov!


måndag 11 februari 2013

Läxa och mattelänk

Denna vecka har vi ingen engelskläxa eftersom det är lovdag och bara fritids är öppet på fredag.

Matteläxan är att vara klar till sidan 135 i matteboken på torsdag.

Läsläxan är som vanligt dag till dag, för dem som har det. Har man veckoläsläxa är den till torsdag!

Här kommer ett tips på en rolig mattelänk med många spel (kanske lite hjälp behövs i början eftersom den är på engelska). Den finns också som app! Lycka till!

http://www.arcademics.com/