torsdag 14 februari 2013

Vecka 7

Så fort tiden går! Redan dags för sportlov!


Denna veckan har vi haft en lärarstudent hos oss som heter Andreas. Andreas har haft några lektioner, bl a berättat berättelser från Västafrika och spelat på sin kora. Andreas kommer vara hos oss även vecka 9 och 10.




Vi är också glada att hälsa Camilla Strömberg välkommen till vårt arbetslag. Camilla är tillbaka i skolans värld efter sin föräldraledighet och kommer vara både i skolan och på fritids.



I klassen har vi avslutat temat kraft och rörelse genom att titta på filmerna som ligger ute på youtube och ha smågruppsdiskussioner.


I DMD (Den magiska dörren) är de flesta klara med kapitel 5 och där har vi övat på att skriva dialoger med talstreck och kolon.


I matte har vi arbetat med kunna läsa ut vilket räknesätt som behövs i olika uppgifter. Framöver kommer vi att repetera olika områden, för att vara laddade inför nationella proven som ligger under vecka 11-20. Nationella proven är i matematik och i svenska. De har tidigare bestått av ett antal olika delprov i varje ämne och man brukar göra ca ett per vecka i respektive ämne.


Nu önskar vi er ett härligt, skönt sportlov!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar